Prešov– Eidhoven spolupráca pokračuje

28.02.2005 Celý región

Na pozvanie R KR PZ v Prešove pricestovala na služobnú návštevu v dňoch od 21 do 23. februára 2005 delegácia vedenia krajského riaditeľstva z holandského Eid...
Na pozvanie R KR PZ v Prešove pricestovala na služobnú návštevu v dňoch od 21 do 23. februára 2005 delegácia vedenia krajského riaditeľstva z holandského Eidhovenu, ktorú viedol zástupca riaditeľa Huub SCHALKEN.

Spolupráca sa datuje od roku 1998, kedy bola podpísaná prvá dohoda o spolupráci , ktorá rozbehla projekt monitoringu dôveryhodnosti občanov k polícií v rámci celého Slovenska. Projekt MATRA II, ktorý bol ukončený v decembri 2004 vytvoril podmienky na realizáciu ďalších projektov a programov v rámci spolupráce medzi policajnými zbormi v rámci EÚ.

Na spoločných jednaniach vedenia KR PZ v Prešove a zástupcov polície regiónu BRABANT ZUID OST so sídlom v Eidhovene bola otvorená otázka ďalšej spolupráce, kde sa obidve strany dohodli, že je záujem v spolupráci pokračovať.

Bola dohodnutá spolupráca na spoločných projektoch v časovom horizonte 3 rokov do roku 2008 pri realizácii projektu je prevencia dopravnej nehodovosti, kde holandská strana prispeje finančnými prostriedkami.

Bohatý program, ktorý hostitelia v Prešove pre svojich hostí pripravili, hodnotili holandskí policajti ako veľmi prospešný pre spoznanie slovenskej polície, ale aj obyvateľov a krás Slovenska.

Počas svojej návštevy navštívili policajné pracoviska, kde sú už zrealizované recepčné pulty a to na OR PZ v Prešove a na OO PZ vo Vysokých Tatrách a zároveň sa oboznámili s prácou policajtov na týchto oddeleniach. Keďže návšteva bola trojdenná nebolo možné ukázať kolegom z Holandska všetko, ale ich záverečné hodnotenie bolo kladné a iste si urobili dobrý obraz o práci našich policajtov.

Obohatením programu boli aj prijatia holandských hostí primátormi miest Prešov a Bardejov. Aj tieto návštevy splnili svoj cieľ a to spolupráca štátnej a mestských polícii.

Sme presvedčení, že obnovená spolupráca medzi Prešovom a Eidhovenom prinesie nové aspekty rozširovanie poznanie práce policajných zborov štátov v rámci EÚ
 

Vyberte región

mark